Vitraažid ja klaasi maalimine koolitus. Erasmus+ projekti "Samm-sammult" raames. nr.2020-1-EE01-KA104-077765

15.08.2021 10:41 Gagarin 1544 15
Vitraažid ja klaasi maalimine koolitus. Erasmus+ projekti "Samm-sammult" raames. nr.2020-1-EE01-KA104-077765

7 day "Leaded & Painted Stained Glass" course in  IKO Studio Italy.

 Vitraažid ja klaasi maalimine koolitus koosnes mitmest plokist.

Õppisime klaasivärvimise tehnikaid, samuti selle tehnoloogia keemilisi komponente. Lisaks uuriti eraldi kuumtöötlemise protsesse ja küpsetusmustreid klaasil. Väga huvitav oli saada infot erinevate materjalide tootjate kohta erinevatest riikidest. Lisaks klaasivärvimisprotsessidele õppisime põhitehnikaid erineva kujuga - ümarate ja ristkülikukujuliste - klassikaliste pliivitraažide valmistamiseks...

Kursuse raames oleme täielikult välja töötanud oma individuaalprojekti - eskiisi valikust kuni valmistoote valmistamiseni. Projekrti osalejad tutvustati iidseid klaasimaalitehnikaid, traditsioonilisi klaasivärve, erinevaid värvitüüpe, kuidas neid segades varjuefekte tekitada ning värve, mis tekitavad läbipaistvaid ja läbipaistmatuid efekte.

Õppisime pigmente õigesti segama ja läbipaistvate emailidega klaasi osi värvima. Uurisime turul saadaolevaid erinevaid klaasitüüpe ja millised sobivad kõige paremini klaasivärvimiseks. Lisaks saime õpetajalt soovitusi, millised temperatuurid on erinevate klaasivärvide jaoks.